From Miyajima with love

Înainte de a ajunge în Miyajima, trebuie să te pregăteşti pentru o călătorie în timp, cam pe vremea când războinicii ridicau primul altar pe insulă. Şi chiar dacă ai mai vizitat Japonia, Miyajima ţi se va înfăţişa altfel decât te aştepţi, vei păşi cu câteva sute de ani în urmă, pe o insulă unde totul pare încremenit în timp, de la casele din perioada Edo (1603-1868), până la oamenii ei, în majoritatea lor, vârstnici.

Oficial Itsukushima, insula din partea de vest a Mării Japoniei, este situată în nord-vestul Golfului Hiroshima. Cel mai adesea i se spune Miyajima, aceasta fiind, în trecut, numele oraşului de pe micuţa insulă. Miyajima, literalmente înseamnă Insula Altar şi face parte din Nihon Sankei (Three Views of Japan).


Am pornit spre gară în dimineaţa aceea cu cerul voalat, cu aroma ploii strecurându-mi-se sub piele şi cu raze difuze de soare. Înghesuind în geantă aparatul foto, un măr şi-o carte, am alergat să prind trenul printre oamenii zgribuliţi sub umbrele. Am găsit un loc la fereastră şi, deşi la fiecare oprire frigul se furişa printre scaune, era destul de cald în compartimente. Trenul se lăsă parcă purtat de vânt printre oraşele de provincie, printre peisajele pitoreşti de ţară cu case tradiţionale japoneze, printre câmpurile bogate de orez, tăvălite în pulbere de aur. De carte nu m-am putut atinge. Toamna japoneză m-a atras ca o himeră, ţinându-mă cu cu fruntea lipită de fereastră. Singura dorință era de a inspira cât mai mult din această toamnă de teamă să nu dispară. După două ore de călătorie într-un tren personal, am ajuns în gara mică şi intimă, Miyajimaguchi.

Articolul complet îl găsiţi aici.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.