Dragă presă scrisă din România

    


Iartă-mă pe mine, copil nerod ce sunt, că îndrăznesc să te incomodez cu smintita mea flecăreală așternută pe hârtia word-ului. Da' iată că trecu' ceva timp de când ne-am învecinat pe străzile internetului. Când tu ai binevoit să-mi intri pe fereastra albă și proaspăt deschisă a browser-ului, și să-mi scormoneşti prin buzunare după „like și share”.
Dumneata te-ai făcut cunoscută, eu totuși nu te cunosc încă, biată vietate ce sunt.

Dă-mi, prin urmare, voie, dragă presă scrisă din România, să fac cunoștință cu dumneata măcar prin aceste rânduri umile. Să-ți strâng virtual mâna erudită, să-ți mulțumesc și să te felicit cu ocazia așezării dumitale în lista de like-uri pe meleagurile noastre umile, la noi în sat, locuit de un popor simplu de neciopliți și mediocri. De mult am căutat un prilej de a te cunoaște, o doream arzător, pentru că presa scrisă este pentru mine ca o mamă bună, și deoarece am o consideraţie pornită din suflet pentru acei oameni ale căror nume și titluri vestite, încununate de glorie, de lauri, decorațiuni, medalii și diplome, răsună ca un tunet prin toate colțurile internetului, prin ad-uri văzute sau nevăzute. Tare-mi sunt dragi jurnaliștii care scriu articole despre o importanţă deosebită pentru societate, subiecte despre care ard de nerăbdare să le citesc în fiecare dimineață: horoscoape, biencidrăguşene, monici-ex-columbene, pastile de slăbit, știri meteo prezentate de onorabile domnișoare purtând costumul lui Eva. Se spune că ai tipărit o groază de titluri interesante și multe articole cu fotografii ispititoare de când ai scăpat din mâinile modelului comunist.

De curând, datorită facebook-ului, articolele scrise de mâna savantă a dumitale ajung mult mai ușor în satul nostru sărăcăcios și uitat de lume. De când zorii n-au mijit încă, share-urile curg gârlă, like-urile țâșnesc ca apa rece din puț. O dezlănțuire de titluri halucinante. Nu râde de copilul nătâng ce sunt pentru că îți mărturisesc că îmi fac diminețile senine, și cumva, mai frumoase purtând în gând aceste știri proaspete: Răduleasca s-a săturat de mâncarea din avion, Columbeanca face dezvăluri senzaționale despre bărbații din viața ei, Adrian Copilul Minune a scos un nou-super-mega-extra hit. Fii și tu expert în sex, ș.a.
 
Iartă-mă pe mine, copil neștiutor, pentru faptul că am îndrăznit să mă amestec în treburile dumitale savante și să judec în felul meu necioplit și înapoiat. Da' nu pot să tac și să rabd când am făcut descoperiri pentru care țin să te felicit prin aceste rânduri scrise stângaci, lipsite de strălucirea şi meşteşugul dumitale. Un studiu realizat pe perioada mai 2011 - mai 2012 în funcție de tirajul brut, arată că primele două dintre cele mai bine vândute cotidiene din România ar fi: Click, cu peste 198 de mii de exemplare și Libertatea, cu un tiraj brut mai micuț, 139 de mii de exemplare.  În graficul de mai jos sunt prezentate şi celelalte trei care ocupă topul celor mai bine vândute cotidiene. (sursa: www.brat.ro)
  
  
Te rog, iartă-mă pe mine, netrebnicul, pentru îndrăzneală și deranj. Rămân veșnic cititorul care te stimează pentru excelența dumitale.
  
 
P.S. Îndrăznesc să-mi rog vecinii de blog și pe cei de facebook, să încerce să răspundă la o întrebare care mă frământă de câteva zile încoace şi nu-i chip să îi găsesc răspuns: Care credeţi că sunt ingrendientele succesului pentru o publicație (cotidian) din România? Mulțumesc anticipat.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Dragă presă scrisă din România

  1. Moamaaa, ce virulenta esti!
    Legat de intrebare acuma, raspunsul e simplu: o spune studiul de piata citat de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Manelaria, prostia, siliconul, anorexia, si botoxul. Romanul a uitat cine este, si mai ales a uitat sa se educe, si rezultatul se vede.

    RăspundețiȘtergere

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.